Tutorial Footer Menggunakan photoscape (part2)

Saturday, December 29, 2012


Assalamualaikum =D


Maaf di atas kelewatan buat tutorial ni, mungkin diri ini dalam kesibukan menguruskan hal lain. Pagi ni huda buat satu tutorial lagi. Tutorial kali ni, huda CUMA nak ajar korang sambungan pada footer yang korang dah buat. 


Untuk lihat tutorial membuat footer dari awal lagi, korang boleh SINGGAH SINI. After that, follow pula tutorial yang huda nak buat sekarang ni. Follow step - step dekat bawah ni =D






nanti dia akan ada dua petak yang sama bentuk dan saiz. Bila dah ada dua petak, susun petak tersebut ikut keselesaan korang. Tengok pada gambar di bawah ini pula.


bila dah susun dia akan jadi macam tu (gambar)






untuk lukis petak di bawah dia, follow gambar dekat atas ni.


dia akan jadi macam ni (gambar)


korang boleh tulis juga dekat situ. Untuk menulis ayat korang follow TUTORIAL INI
(lihat pada bahagian untuk menulis).


Untuk transparentskan gambar/footer korang, korang boleh guna GIMP/photoshop. TEKAN SINI untuk follow tutorial tarnsparents guna GIMP


Selamat mencuba dan semoga berjaya =D


You Might Also Like

3 comment di sini.

  1. eh! sekejap2! akak punya birth date sama ngn saya lah! saya (26 january 1997) Umur je lain... Okay, selamat berkenalan~ (^_^)

    ReplyDelete
  2. Ada ke bahagian yang pertama? Apa kegunaan footer ya?

    ReplyDelete