Tutorial buang background pada header untuk simple template

Wednesday, December 26, 2012


Assalamualaikum =D


Ok, kali ni huda nak buat satu tutorial, macam tajuk dekat atas tu : tutorial buang background pada header untuk simple template. Dan maaf, tajuk dia yang panjang lagi berjela itu. 


huda menggunakan simple template.



Ok, nampak tak background header yang berwarna putih itu? So background tu yang nak kita remove. Ikut tutorial dekat bawah ni ye :-


1. Dashboard > Template > tick expand widget template


2. Tekan CTRL + F dan cari keyword :-
/* Mobile

3. Copy code dekat bawah ni dan Paste di ATAS code yang korang cari tadi (step2)
.header-outer, .content-inner { background-color: transparent; }
.main-outer, .tabs-outer { background-color: $(content.background.color);} 

4. Save dan lihat hasilnya.



Selamat mencuba dan semoga berjaya =D 

You Might Also Like

7 comment di sini.