Aplikasi Blogger - Droid

Thursday, December 06, 2012


Assalamualaikum =D




First of all, huda tau pasal blogger - droid ni beberapa bulan yang lepas melalui entry Lyssa Faizureen dan secara tak langsung  huda nak cuba guna blogger - droid ni. Dah install, tapi cuba banyak kali tetap tak boleh. Last - last huda biarkan je macam tu dan uninstall balik blogger - droid tu, hehe =D

Dan baru hari ni huda try install balik dan cuba buat satu posting. Alhamdulillah kali ini ianya berjaya! =D. Wah suka suka. Lepas ni kalau tak berapa nak rajin untuk buka laptop pink kita tu, bolehlah updated post entry melalui blogger - droid sahaja. Ia amat memudahkan =D.




Ok, gambar dekat atas tu adalah page view untuk blogger - droid. Maaf screen kecik. hehe . Nak taip pun lebih kurang agak susah jugakan. hehe =D




Blogger - droid ni lagi senang daripada aplikasi blogger yang biasa tu. Kenapa? Sebab blogger droid ni lebih kurang bila kita taip posting dekat computer mahupun laptop. Boleh upload gambar atau video, cuma yang berbezanya screen dan keyboard dia yang kecik tu. 




Ha, mudahkan. So bagi mereka yang memiliki Android's phone korang bolehlah cuba Install blogger - droid ni sebab ia memudahkan korang publish posting korang di mana saje korang berada. Insyallah =D.


You Might Also Like

5 comment di sini.

  1. wahh..yana baru tahu nie. sebelum nie mmg ssh nk publish entry guna phone klu melibatkn nk msuk pic.. tQ ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'aa mmg agak susah sikit. hehe. ok welcome =D

      Delete
  2. waaaa bagus juga erk.. tapi nk taip kat hp.. malas giler.....

    ReplyDelete
  3. saya guna dua dua blogger droid dengan bloggeroid. best2 :)

    ReplyDelete
  4. heheh enset din x de android lak hehe tapi blog din ada apps android hehe

    ReplyDelete