Tutorial Footer dekat blog

10:59 PM


Assalamualaikum =D


Ok, kali ni huda nak buat lagi satu tutorial --> tutorial footer dekat blog.

Step dia :-

1. Dashboard > template > tick expand widget templates


2. Tekan CTRL + F dan cari code di bawah ni :-
.footer-outer {

3. Copy code dekat bawah ni dan PASTE - kan di bawah code yang korang cari tadi (step no2)

background:url(URL IMAGE FOOTER KORANG)no-repeat;
background-position: bottom left;
width:1500px;
height:430px;

Nota :-
Warna Purple : Tukar dengan URL IMAGE FOOTER korang
Warna oren dan Biru : tukar size ikut kesesuaian dengan body blog korang


Macam mana nak buat footer? CLICK SINI

You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. kalau menggunakan new interface macam mana pula tu??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama je,
      cuma bab nak cari code tu lain, boleh follow sini untuk guna edit HTML new interface >> http://nurfarahudahud.blogspot.com/2013/11/tutorial-cara-nak-meng-edit-html.html

      Delete