SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ?

Saturday, October 06, 2012


keep smiling 
^_^

Ternampak Lyssa updated new post dekat dashboard tentang segmen ni. Then huda baca entry tu dan terus updated entry ini pula ^^.



CLICK banner untuk join ^^


Nampak tak banner yang bertemakan purple itu? Ok tulah banner untuk segmen Lyssa kali ni. Nak join?Ok kalau nak join boleh click pada banner di atas tu. Segmen ni berjalan 12 jam je, dari pukul 9 pagi sampai 9 malam. So cepat - cepatlah join. Ok,dekat bawah ni pula jawapan untuk soalan yang Lyssa tanya dalam segmen ini.


Kenapa berblog?
Mestilah untuk suka - suka dan mahu menghilangkan rasa bosan ya teramat jika kebosanan itu melanda. 

Macam mana boleh terjebak dalam dunia blogging?
Mula - mula tak tahu blog ni untuk apa dan macam mana cara menggunakannya. Tapi bila tengok blog adik masa tu lawa je kan dan seronok nampak adik updated entry dia, tu yang huda rasa nak buat blog. Tapi masa tu sekadar buat blog je(4 tahun yang lepas).

Tujuan utama/asal berblog?
Macam yang huda cakap tadi untuk suka - suka dan untuk menghilangkan rasa bosan je.

Apa menariknya tentang blog korang?
Blog huda ni tak ada apa yang menarik sangat kot...TAPI macam blog - blog yang lain blog huda ada tutorial, tips(ada yang dari pengalaman huda sendiri sepanjang berblogging ni), dan yang paling penting sekali huda ada letak KARYA - KARYA yang huda buat untuk bacaan korang (karya ni semua sendirian berhad punya, NO COPY PASTE). Kalau nak baca karya huda tu boleh tekan --> KARYA HUDA.


Siapa yang menjadi sumber inspirasi (Idola) dalam dunia blogging?
Ben Ashaari,Lyssa Fazureen dan Maria Elena.


Thanks baca entry yang simple dan santai ni ^^

You Might Also Like

71 comment di sini.

  1. Replies
    1. segmen same..bw ~
      http://sampaicucuratap.blogspot.com/

      Delete
    2. datang dari segmen sama.
      http://elmoblaster.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

      Delete
    3. hi!

      dr segmen yang sama :)

      http://my-adam.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

      #1082

      Delete
  2. Hai :-) Datang dari Planet yang sama ~ Jom singgah blog saya ^_^

    http://heesicca.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  3. Terlupa pula ~ Selamat Bersegmen and GudLuck!~

    ReplyDelete
  4. Datang dari segmen yang sama :)

    http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  5. Hi , saya dari segmen yang sama :D
    http://arinalola.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  6. Dari segemen yg sama ! Singgah sini :D

    ReplyDelete
  7. salam jejalan dsini sambil BW jom serbu
    http://dunia-iekafarhana.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku_5.html

    p/s: daa foloww sini

    ReplyDelete
  8. dr segmen lyssa =D

    http://mi2-bluebird.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  9. singgah sini jugak ye :) http://sigadisain.blogspot.com/2012/10/segmen-lysaa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  10. Singgah sini baca entry dari segmen yang sama..=D

    http://guliboolat.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  11. Salam :)
    Myu singgah dari segmen yang sama ;)

    http://violetrosesmyu.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  12. datang singgah sini, dari segmen sama...

    happy blogging :)

    jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  13. datang singgah sini, dari segmen sama...

    happy blogging :)

    jom ke blog anis pula : http://www.anisempoi.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  14. salam kenal..dari segmen lyssa ^_^

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  15. singgah dari segmen sama....follow sini ...no.1085
    singgah blog fendy yer...xfollow pon xpe...its okay..

    http://fendy1302.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  16. Hai , dari segmen yang sama :)

    http://budakpeliksstory.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  17. sy pun.klo bosan ap g.Lepak kt blog la..hee.

    ReplyDelete
  18. Singgah sini and saya dari segmen yang sama :) tak lupa follow awak sekali kalau sudi follow saya balik eh :) komen entry saya pula :) . http://yaniesayangawak.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  19. salam perkenalan :) dari segmen lyssa faizureen
    http://tengkuiji.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  20. Hye Comel, Dari segmen yang sama :)
    Salam ukhwah dari Ju'ah, Comel blog awak :)

    http://nazuerahazhar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  21. dari segmen lyssa :)

    http://heyhoneysista98.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  22. dah folow ..dari segmen yg sama sila folow balik http://kate-na.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  23. singgah dari segmen kak Lyssa.. (:

    ReplyDelete
  24. alolo~ cute gile blog nihh ! jatuh jantung nieww~ hewhew .. jgn lupa follow balek kay ? maksehhhh !
    http://miszevyceritacit0t.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  25. datang dari segmen yang sama.. :))

    http://zatieylicious.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  26. bkwan biar seribu kan??
    dari segment yg sama.. slmt bkenalan..jom la lawat n follow blog minah lak! =D

    http://minahsempooot.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  27. tujuan&sbb kta b'blog sma la:)

    Jom bca entri sy lak

    http://izzah-norlizah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  28. Assalamualaikum..
    Selamat Pagi
    Singgah sini..Jemputlah ke blog :)
    http://misszberceloteh.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  29. Dah follow. HIHIIIIIII :B Follololololow backk.

    http://kuzumahachirodisini.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  30. Assalamualaikum :) Singgah dari segmen yang sama ^_^ Jom serang! http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  31. Singgah Dari Segmen Yang Sama
    http://cokelatsayasuka.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  32. Dari segmen yang sama. Terjah entry saya: http://diariaida.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  33. assalam...ayu datang dari segmen yang sama...hehehe


    http://ayuinsyirah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  34. saya datang BW dari segmen yang sama. ^^ happy blogwalking

    http://dindamaisarra.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  35. Hiii , datang dari segmen sama . Mehh ~ http://youaresoooawesomee.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  36. dari segmen yg sama (:
    salam perkenalan (:
    http://hazirahhawamuslim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  37. Dari segmen yang sama ^^ huhu <3 I love your story :)
    http://missrochelle1999.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  38. singgah berkenalan d sini...dr segmen lyssa
    http://eryati.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  39. dari segmne yang same.. singgah cini..

    http://megatemy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  40. datang singgah dari segmen ni jugak lah :) jom p saya punya tempat pulak . joomm laa

    http://mucuxmellow.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  41. Dari segmen yang sama..
    done follow you! (1098) follow me back!

    http://didijojo.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  42. dari segmen yang sama http://iznawzi.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  43. Assalamuailaikum . mira pun join segmen yang sama :D

    http://cikyanxyanx.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  44. saya singgah dari segmen yang sama :)

    http://zaza96.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  45. dari planet yang sama, menterjah di kawasan anda,

    http://mangatbermaindota.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  46. Hye selamat petang :)..singgah dri segmen yang same..done follow u.. follow me back kalau sudi ^^

    http://arrienlove.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  47. Datang dari segmen sama . singgah lah blog saya lak !!

    http://nurfatinfarhanim.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  48. Datang melawat :)
    http://wanynaziar.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  49. leeza nak tanya.. mcm mana nk uat komen box mcm awk ni. ada scroll n taip box komen di bawah ni. leeza ada cuba tak menjadi. sbb leeza dah letak scroll...

    ReplyDelete
  50. hi.. singgah follow sini dari segmen sama :)

    http://intanwandalaara.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  51. wahh 4 tahun..kte bru 4 blan ==''

    http://tieqanasibah.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  52. http://teamshafyqonlyy.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html BLOGWALKING

    ReplyDelete
  53. Hai tuan rumah!
    MM datang terjah dari segmen sama.. Hehehe..
    Dah lama follow sini..

    Jemput singgah! ^_~

    http://pape-jer.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  54. salam selamat bersegmen ya :)
    shida singgah dr segmen lyssa juga..
    visit me back >>
    195. http://www.duniashida.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    nice blog :)

    ReplyDelete
  55. Datang dengan rela hati membaca isi kandungan entri SEGMEN LYSSA FAIZUREEN | Kenapa Aku Berblog ? di blog ini.. ;)

    Jemput melawat blog picisan E'raz : http://www.erazfadli.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  56. Tuan tanah,maria datang melawat ni..jom singgah blog maria pulak..

    http://sukaduka-maria.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html


    Tq

    ReplyDelete
  57. DTG DRI SEGMEN YG SAME .. KALO SUDI .. MEH LA LAWAT DEDEQ PLAK .. ^_^

    ReplyDelete
  58. FatihahAmsyar here... Tambah kenalan dengan bersegmen..hukhuk

    Nice work.. http://fatiehahramli.blogspot.com/

    ReplyDelete
  59. dtg terjah balas dari segmen yg sama. ;)

    http://farizafairuz.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  60. salam,, hye..
    dri segmen yg sme ^^
    done follow u ^^
    vsit my blog ea..
    klu sudi follow la skli hehe..

    ReplyDelete
  61. Wah, dah ade karya tu. Hehe. Tahniah tahniah.

    http://nazurahkhamsa.blogspot.com/2012/10/segmen-lyssa-faizureen-kenapa-aku.html

    ReplyDelete
  62. deno singgah dari blog lyssa tapi tapi tak sempat join... deno sakit lagi dan masuk hospital... biasa mcm ni la patient SLE mcm deno, sng sakit... hari ni hari ke 9 deno kat spital... sabar je la kan... :)

    ReplyDelete
  63. singgah sini baca entry kenapa tuan blog ni suka berblog sambil usha entry2 menarik yang lain =)

    ReplyDelete
  64. Salam ziarah. Ramainya suka joint GA. Jemput semua joint juga ya Giveaway akak, boleh lihat di http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/giveway-sempena-iphone-5-gadget-impian.html

    jangan lupa tekan button share di bawah tajuk entry akak ni (http://cheezemaz.blogspot.com/2012/11/iphone-5-gadget-impian_7.html) untuk share di facebook @ tweeter.

    insya Allah, berjaya dapatkan pack serbuk tu nanti.

    ReplyDelete