Tutorial : Comment box macam huda

6:49 PM


keep smiling
^_^


Selamat petang buat semua. Again updated tutorial selepas tutorial ini dan ini dan secara tak langsungnya 3 tutorial yang direquest korang telah pun huda updated. Apa - apa pun sorry sebab lambat updated tutorial - tutorial tersebut...

contoh comment box - this is mine =)


Ok macam yang huda cakap tadi huda akan updated tutorial lagi dan kali ni huda akan updated tutorial comment box macam huda. Tutorial ini telah direquest oleh Miss Oni melalui cbox huda. Jom kita tengok je step dia terus (macam mana nak buat agaknya ye?).


Eh lupe nak cakap, korang tak payah nak pening - pening fikir pasal tutorial ni tau sebab tutorial ni memang tak ada kena mengena dengan code - code macam tutorial lain. Ha, macam mana tu? Ok kita tengok jelah step dia dekat bawah ni ye? ^_^



Step dia :-

step 1

1. Dashboard > Setting > Other 

tekan pada picture untuk lebih jelas.


2. Dekat page other tu, korang tengok dekat SIDE FEED dan pilih FULL(Allow blog feed?)

tekan pada picture untuk lebih jelas


3. Dah siap semua? Save.

Ehhh,,,tak habis lagi moh sini kita tengok pula step 2.


Step 2


1. Tekan pula pada link post and comment(masih di page setting lagi) - tengok picture dekat bawah ni.


tekan pada picture untuk lebih jelas.


2. Tengok pula pada bahagian comment, PILIH Embedded di bahagian comment location - tengok picture bawah ni pula.


tekan pada picture untuk lebih jelas.



3. Ok dahh siap semua, sekarang ni bolehlah korang SAVE dan lihat hasilnya....


Selamat mencuba dan semoga berjaya ^^

You Might Also Like

17 comment di sini.

  1. Thanks bnyk membantu ^^ Jemput join http://braglaughbrag.blogspot.com/2012/10/segmen-jom-follow-ilovemyfollowers.html

    ReplyDelete
  2. tQ dear.. lame dah cari tapi tak dapat2.. now, dh boleh..sukeee :)

    ReplyDelete
  3. singgah... follow u..
    # try buat xtau la jadi ke x :)

    ReplyDelete
  4. Thanks jadi pon!Mekasih^^
    Singgahla blog saya www.gadispinkbercerita.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hanan,,kta rase same jerrr kta buat...??? cane ni ? :(

      Delete
  5. Thanks you for the tutorial ya?!!
    Slalu nk buat tapi asyik kena guna Ctrl+F jek..
    sya dhlh x pndai nk guna benda mcm tu~

    ReplyDelete
  6. kita dah buat..tq sesangat..lor senang jer.ingatkan kena pakai coding..hehe..

    ReplyDelete