Tutorial : Border di title sidebar

11:10 AM


keep smiling
 ^_^


Selamat pagi semua, ok untuk pagi ni huda nak updated tutorial yang telah di request oleh beberapa orang blogger di comment mahupun di cbox huda. Tutorial yang pertama ini telah di request oleh Ariys --> Border di title sidebar.





Ok, so jom kita tengok step - step dia dekat bawah ni. 





step - step :-

1. Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Template


2. Tekan CTRL + F dan cari keyword h2 dan korang akan dapat code macam dekat bawah ni :- 
.sidebar h2 { 


dekat bawah ni ada picture untuk bagi korang lebih jelas.
tekan pada picture untuk lebih jelas.


3. Dah dapat cari code tadi(step2)? Ok, sekarang korang COPY pula code dekat bawah ni dan PASTE di bawah code yang korang cari tadi - h2 (di step 2)
text-align:center;
background: url(CODE IMAGE/BACKGROUND KORANG);
border-top: 2px solid #F660AB;
border-bottom: 2px solid #F660AB;
border-left: 4px solid #F660AB;
border-right: 4px solid #F660AB;

4. Ok,dah siap semua. Preview dulu, bila dah cantik dan sedap mata memandang then SAVE ^^

Selamat mencuba dan semoga berjaya ^^ 

You Might Also Like

3 comment di sini.