Review 29 Februari

Sunday, September 02, 2012



Selamat pagi semua. Ok hari ni huda nak review Movie 29 Februari, baru tengok semalam ^_^



Ok sebelum huda cerita tentang movie ni , jom kita baca sinopsis dia dulu eh ^_^

Sebuah filem muzikal sejarah mengenai seorang lelaki bernama Budi yang lahir pada 1896 and menghabiskan seumur hidupnya menunggu Lily, cinta sejatinya. Budi kehilangan ibubapanya semasa penjajahan Jepun pada 1941 dan bertemu Razak di rumah anak anak yatim.Budi bertemu Lily pada 1957 dan jatuh cinta pada pertemuan pertama.Lily melarikan diri apabila dipaksa berkahwin dengan Alex, kenalan keluarganya. Budi menghabiskan masa selama 40 tahun mencari Lily.Filem ini memaparkan transformasi Malaysia dari tahun 1896, penjajahan Jepun, pemerintahan British, kemerdekaan sehingga era kemodenan MALAYSIA.



Cerita huda tentang this movie ;

Walaupun cerita ni berkaitan dengan sejarah tapi korang tak akan bosan sebaliknya korang akan ternanti - nanti cerita ini sehingga ke penghujungnya. Masa huda tengok cerita ni semalam(sabtu), riuh satu panggung dengan gelak tawa sebab cerita ni ada since yang boleh membuatkan kami ketawa. Percaya tak? Ok kalau tak percaya apa kata korang pergi mana - mana pawagam yang terdekat dengan rumah korang dan tengok, serious tak rugi kalau korang tengok cerita ni. HEHE. Conclusionnya, cerita ini best walaupun ada unsur sejarah. 



antara since yang ada unsur sejarah dalam 29 Februari.


Budi bersama dengan Razak(teman rapatnya).
-bila je ada since Budi dengan Razak dekat situlah ada unsur gelak tawanya- 
^_^

Antara since percintaan Budi bersama Lily
(pertama kali pertemuan mereka pada tahun 1957).



Ok, sampai sini sahaja. See ya, nak balik kolej this morning ^_^

You Might Also Like

4 comment di sini.