Faktor yang membuatkan minda kita tumpul?

Tuesday, August 14, 2012

hye semua..
Apa khabar?Sihat?

Selamat petang buat semua. Ok, hari ni huda nak share dengan korang semua, antara faktor yang boleh membuatkan minda kita ni tumpul tanpa kita jangka. Nak tahu apa faktornya? Sila baca text dibawah ini, thank you =) .

antara faktornya adalah :-



1. Kurangkan memakan bawang besar.
2. Kurangkan memakan makanan yang berempah (walaupun ia sememangnya enak)
3. Kurangkan memakan organ dalaman ayam (jantung,limpa,hati)
4. Jangan makan kepala ikan.





1. Kurangkan minum minuman yang berasaskan ais batu.
2. Jangan minum minuman yang dah dimasuki semut.





1. Jangan tidur selepas subuh, asar.
2. Jangan tidur selepas makan.




1. Jangan makan terlalu kenyang.
2. Jangan ambil makanan berat selepas jam 9 malam.


Ok, itu sahaja. Next time kalau ada perkara yang nak di share huda akan share lagi,ye? ^_^. sharing is caring ^_^

creadit : sini dan sini.
creadit (picture) : google

You Might Also Like

6 comment di sini.

  1. patut la minda aku lemah rupanya semua faktor nie jugak la yang aku buat .. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah, sama je dgn aku! HAHAHA... so lpas ni aku kne kurangkan apa yang lebih itu. hahaha. insyallah =)

      Delete
  2. sedapnya tgk mee spaggeti tu..nyum nyum

    ReplyDelete
  3. yg jgn , itu lahh yg selalu kita buat kannnn! haha

    ReplyDelete