Cara nak buat approve comment dalam blog

4:59 PM

hye hye semua..
Apa khabar?Sihat?

Selamat petang buat semua... Ok petang ni huda nak tunjuk cara nak buat approve comment dalam blog korang atau pun dikenali juga sbg comment moderation. Hmm, kepada korang yang belum tahu mesti tertanya - tanya ape bendalah pula comment moderation tu? --> Ok, tengok dulu picture dkat bawah ni...

Ok nampak tak 7 comment awaiting moderation tu?


Yang 7 comment awaiting moderation tulah comment yang dok tunggu untuk korang approve <-- ok nilah apa yang huda maksud kan tadi... Ok, faham tak sekarang? So, sekarang ni huda nak tunjuk pula macam mana nak buat macam tu --> Tengok step dekat bawah ni ye... ^_^


Read the step below :-

1. Dashboard > Layout/Design > Setting > Post and comment.

2. After that, korang tengok dekat bahagian comments. Korang akan nampak comment moderation? (tengok picture di bawah ni).


click pada picture untuk lebih jelas.


3. Tukar je Never tu kepada Always (tengok pada picture).

click pada picture untuk lebih jelas.


4. Dah siap semua, save setting



Selamat Mencuba dan Semoga Berjaya ^_^

You Might Also Like

3 comment di sini.