Tutorial : Membuat scroll bar di sidebar

Thursday, June 14, 2012

hye hye semua...
Apa khabar?Sihat?

Selamat petang buat semua pembaca Nur Farahuda's blog. Ok, for today di sebabkan tak ada idea sangat untuk updated blog, so huda buat satu tutorial --> Membuat scroll bar di disebar.

contoh : Scroll bar di sidebar.


Tujuannya : untuk bagi kekemasan di blog korang ^_^


Nak try? Ok, read the step below ^_^ 



1. Dashboard > Design / Layout > Add A Gadget > HTML/ JAVA SCRIPT.


2. Copy code dekat bawah ni dan paste kan dalam HTML/JAVA SCRIPT korang.

<div style="width:275px;height:250px;overflow:auto; ">
AYAT KORANG DI SINI
</div>

3. Save dan lihat hasilnya.





Selamat mencuba dan semoga berjaya ^_^ 

You Might Also Like

9 comment di sini.

  1. macam tak jadi je?

    katne nak letak code banner tu pulak ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, gantikan AYAT KORANG DI SINI dengan code banner. and boleh juga ganti dengan code apa apa je....

      hehe..

      Delete
  2. Replies
    1. cuba sekali lagi, gantikan AYAT KORANG DI SINI dengan code awak ok? ^_^

      Delete
  3. : already follow kaka , please follow blik :) thanks !
    - http://enaaenn96.blogspot.com/ -

    ReplyDelete
  4. tak bleh pon..rasa kena buat mula smpai abis la caranye..hurmm..tak jadi..pless

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. letak ayat/link korang dekat --> AYAT KORANG DI SINI .

      Delete