Tutorial : Buang word verification

Monday, June 18, 2012

hye hye semua...
Apa khabar?Sihat?

Selamat pagi buat semua, pagi - pagi dah ada satu posting. hehe... Pagi ni huda nak share satu tutorial dengan korang semua --> Buang word verification.


word verification 


Korang pernah nampak tak benda ni (gambar) setiap kali korang nak comment dekat entry rakan blogger lain? Of course pernahkan? Sejujurnya, word verification ini sangat menyukarkan orang untuk comment entry korang. So untuk memudahkan rakan blogger lain comment entry korang TANPA perlu mengisi word verification ini,  lebihlah baik korang menghapuskannya. Macam mana? Ok, 



Read the step below.


1. Dashboard > Setting > Post and Comment > Show word verification 

2. Pada Show word verification, Pilih No (tengok picture) --> 




click pada picture - picture untuk lebih jelas.


3. Save Setting, siap! ^_^








Selamat mencuba dan semoga berjaya ^_^

You Might Also Like

2 comment di sini.