Cara untuk dapatkan link picture

Wednesday, June 20, 2012

hye hye semua..
Apa khabar?Sihat?


Selamat pagi, hari ni huda nak buat satu tutorial --> cara untuk dapatkan link picture.



Read the step below :-


1. Masukkan picture di dalam entry.



2. Kemudian highlight picture tersebut.



3. Right hand click dan pilih open link in new tab atau copy image URL.

click pada picture untuk lebih jelas.


review picture - open in new tab



4. Ok dah siap ^_^





Selamat mencuba dan semoga berjaya ^_^

You Might Also Like

4 comment di sini.

  1. akk..macam mane nak wat box yang ley save pic bergerak n nk buat list catatan yang singkat?

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk buat picture bergerak, awak boleh gunakan tutorial picture bergerak (boleh cari dkat google, hehe - akak tak ada tutorial tu, sorry dek). untuk list catatan yang singkat awak boleh guna tutorial fildset box .

      Delete