Cara untuk orang comment entry kita.

8:34 PM

hye hye semua...
Apa khabar?Sihat?


Selamat Malam buat semua... Tiba - tiba dapat idea untuk menulis entry, so dengan segeranya sebelum idea hilang lebih baik huda terus tulis entry ni. ^_^.




Hello blogger - blogger sekalian, hari ni huda nak buat satu entry seperti title entry di atas --> cara untuk orang comment entry kita. Ha, before that huda nak tanya koranglah... 

Pernah tak korang tertunggu - tunggu untuk orang comment entry korang?

Pernah tak korang fulun habis buat entry sehabis baik untuk orang comment entry korang and Alhamdulillah akhirnya ada orang comment entry korang. Lalu satu senyuman mekar di bibir korang? Wah happy ye saat itu. Kan? ^_^ 



Yes, memang susah untuk orang comment entry kita. Sebagai blogger tipulah kan kalau kita tak nak orang comment blog kita, apatah lagi bila kita blog walking dekat blog lain berderet comment dalam satu - satu entry. Tak ke jeles?

Kadang - kadang dari situlah yang membuatkan kita untuk bangkit, fulun sehabis baik untuk buat entry yang tertarik dan menarik untuk orang baca entry kita lalu mereka beri comment dalam entry kita. Bila dah dapat satu comment, kita akan senyum.

Tambah pula dah dapat comment, semakin semangat kita untuk buat satu entry yang menarik. Mula mencari tips, membuat tutorial, berlatih menulis entry setiap hari dan sebagainya, supaya ada orang baca entry kita dan seterusnya meninggalkan comment yang bernas.


Kesimpulannya, untuk kita dapat comment dari pengunjung blog kita --> buatlah satu entry yang menarik perhatian mereka... tak kisahlah nak tulis cerita peribadi korang ke apa ke yang penting menarik. Lagi satu, hope korang rerajin juga comment entry orang (jika blog walking), Insyallah mereka akan balas. ^_^






Good luck for you ^_^




You Might Also Like

27 comment di sini.

  1. betul, akak setuju.. tak boleh nak harap orang datang blog kita dan komen entry.. lain lah blogger retis, memang orang dah kenal. macam kita blogger biasa2 ni, harus rajin komen blog orang, blogwalking.. jangan malas2.. hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu akak :) saya pon baru je berjinak2 dlm blog nih..

      Delete
  2. tipulah kalau taknak kan ? hehe ^^

    ReplyDelete
  3. komen n baca en3 org..mmg hobi saya :)

    ReplyDelete
  4. setuju yg last skali tu..kalau kita rajin komen kat blog org, org pun akan datang blog kita kan..hehe~

    ReplyDelete
  5. yea..nur setuju jgk..heeh..apa pun..pelan2 kayuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe, betul. kita kena slow slow dulu ^_^

      Delete
  6. betul3x. kne rajin pegy blog org jugak if not.. org x tau kite wujud ke x.. :)

    ReplyDelete
  7. Insya'Allah saya akan try tips2 huda...
    time kaseh yea huda
    Salam Ukhwah Fillah :)

    ReplyDelete
  8. tq sharing... http://noorqber.blogspot.

    ReplyDelete
  9. Thanks for sharing. Dapat belajar sesuatu dri entry ni..

    ReplyDelete