Tutorial meletakkan picture.gif dalam entry

11:18 AM

hye hye semua.


Apa khabar? Sihat?

Again tutorial dan tutorial ini telah di request oleh Miss Oni - Tutorial meletakkan picture.gif dalam entry. 
banner huda - buat menggunakan photoscape

Upload from mr google. ehhee ^_^



Step kalau nak cari dekat mr google atau dekat mana - mana je - yahoo and etc :-

1. Cari picture dalam format gif (.gif) - kalau dalam mr google.

2. JANGAN copy je picture tu then korang paste dekat new posting korang TAPI korang kena Save as the picture. ok? ^_^.


cari gambar.

Right hand click > Open link in new tab

akan keluar satu picture animate.gif

Right hand click > Save As...


3. Upload dalam blog korang tu, ok? ^_^.


Good luck... Selamat mencuba dan semoga berjaya ^_^

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^ 

You Might Also Like

6 comment di sini.

  1. mcm mna nak buat ne ? Sye binggung cam na nak wat ne. Bole x krang tlong sye ?

    ReplyDelete
  2. acamne nak wat ne ? Sye dha binggung dha. Awak ble tlong ajr sye x :) ?

    ReplyDelete
  3. Erm , kak huda .. Boleh tak ajar saye macam mane nak letak blogskin kat blog ...?

    ReplyDelete