Tutorial : Macam mana nak tag orang dalam blog kita?

12:26 PM

Hye, hye semua...
Apa khabar? Sihat?

Hye all, hari ni huda nak buat satu tutorial - macam mana nak tag orang dalam blog kita . Dan tutorial ini telah di request oleh salah seorang rakan blogger huda. So dekat bawah ni stepnya (sila baca step betul - betul ok?)

p/s : sorry eh tutorial ini penuh dengan picture. HEHE ^_^. CLICK pada PICTURE untuk tumbesaran.


Stepnya.

Step 1 : Tulis nama ( blog mana yang korang nak tag tu) then highlight nama tersebut (tengok step dekat bawah ni).


Step 2 : Biarkan tulisan tersebut ber highlight - biru dan kemudian click pada LINK(tengok contoh dekat bawah ni).


Step 3 : Bila korang click pada LINK, akan keluar satu dialog box (macam dekat bawah ni).


Step 4 : Masukkan URL BLOG yang korang suka/dah pilih tu dekat dalam box yang di tunjukkan oleh anak panah berwarna pink (kalau tak nampak bolehlah click pada picture ok?) dan kemudian CLICK button OK.


Ok, kalau tak berapa nak faham. Bolehlah tengok contoh di  bawah ni ye,


Ok, dah siap kemudian click button ok.

Step 5 : Then nanti dia akan jadi macam ni (tengok pula picture dekat bawah ni) then bolehlah korang publish post korang. ^_^


Step 6 : Dah tak ada step lagi, sorry. HEHE :) Ok, dah habis .

 Kalau ada apa - apa persoalan bolehlah bg diruangan comment ataupun di cbox huda ye. :)
Semoga berjaya dan selamat mencuba ^_^
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

8 comment di sini.