Tutorial : Hide your cbox

Friday, May 04, 2012

Hye all.
Apa Khabar?Sihat?

Again buat tuto about cbox lagi. tapi kali ni huda nak share dengan korang macam mana nak hide cbox korang tu?

Park Shin Hye, here! HAHA ^_^


p/s : this tutorial bg mereka yang sudah mempunyai cbox sahaja ok? ^_^. kalau fibox tu huda tak tahu. hehe... sorry :)
Ok2.. kepada sesiapa yang nak buat cbox korang bolehlah follow the step > at here.

Please read the step carefully ^_^.

Step 1 : Contoh ni code korang.
<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 -->
<div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0">
<div><iframe frameborder="0" width="200" height="305" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-626307" style="border: 0px solid;" id="cboxmain6-626307"></iframe></div>
<div><iframe frameborder="0" width="200" height="75" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-626307" style="border: 0px solid;border-top:0px" id="cboxform6-626307"></iframe></div>
</div>
<!-- END CBOX -->
Step 2 : tukar code yang di bold + pink colour (code di atas) kepada code yang dicadangkan di bawah.
width : 200 > 210 , height : 305 > 0
Ok, kalau tak faham. korang boleh tengok contoh dekat bawah ni.

<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 -->
<div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0">
<div><iframe frameborder="0" width="210" height="0" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-626307" style="border: 0px solid;" id="cboxmain6-626307"></iframe></div>
<div><iframe frameborder="0" width="210" height="75" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-626307" style="border: 0px solid;border-top:0px" id="cboxform6-626307"></iframe></div>
</div>
<!-- END CBOX -->

Ok, dah siap? Save dan boleh lihat hasilnya lalu boleh tersenyum gembira. ^_^


Step 6 : Eh, belum habis lagi ... ok, bila dah di privatekan korang boleh view tempat chat korang tu. Macam mana?

cboxidkorang.cbox.ws
Step 7 : berapa banyak step dah? Penat pula step sana step sini. So hanya mampu tersenyum je. HEHE

Ok, dah habis :) 

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

1 comment di sini.