Tutorial : Hide your cbox

11:31 AM

Hye all.
Apa Khabar?Sihat?

Again buat tuto about cbox lagi. tapi kali ni huda nak share dengan korang macam mana nak hide cbox korang tu?

Park Shin Hye, here! HAHA ^_^


p/s : this tutorial bg mereka yang sudah mempunyai cbox sahaja ok? ^_^. kalau fibox tu huda tak tahu. hehe... sorry :)
Ok2.. kepada sesiapa yang nak buat cbox korang bolehlah follow the step > at here.

Please read the step carefully ^_^.

Step 1 : Contoh ni code korang.
<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 -->
<div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0">
<div><iframe frameborder="0" width="200" height="305" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-626307" style="border: 0px solid;" id="cboxmain6-626307"></iframe></div>
<div><iframe frameborder="0" width="200" height="75" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-626307" style="border: 0px solid;border-top:0px" id="cboxform6-626307"></iframe></div>
</div>
<!-- END CBOX -->
Step 2 : tukar code yang di bold + pink colour (code di atas) kepada code yang dicadangkan di bawah.
width : 200 > 210 , height : 305 > 0
Ok, kalau tak faham. korang boleh tengok contoh dekat bawah ni.

<!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 -->
<div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0">
<div><iframe frameborder="0" width="210" height="0" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-626307" style="border: 0px solid;" id="cboxmain6-626307"></iframe></div>
<div><iframe frameborder="0" width="210" height="75" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-626307" style="border: 0px solid;border-top:0px" id="cboxform6-626307"></iframe></div>
</div>
<!-- END CBOX -->

Ok, dah siap? Save dan boleh lihat hasilnya lalu boleh tersenyum gembira. ^_^


Step 6 : Eh, belum habis lagi ... ok, bila dah di privatekan korang boleh view tempat chat korang tu. Macam mana?

cboxidkorang.cbox.ws
Step 7 : berapa banyak step dah? Penat pula step sana step sini. So hanya mampu tersenyum je. HEHE

Ok, dah habis :) 

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

1 comment di sini.