Tutorial : Cbox di blog anda

11:04 AM

Hye, hye semua...
Apa Khabar? Sihat?

Hye now, huda nak share one tutorial dengan korang semua > Cbox di blog anda..

JGS here! HAHA ^_^

Please read this step carefully :) .

Step 1 : Sign up first.
please fill up your details, after that click create my cbox

Step 2 : Masukkan password korang > sama macam korang sign up tadi (step 1).

Step 3 : Then, isi balik korang punya details tapi kali ni dekat bahagian account details pula..

Fill up your details (dekat kotak yang warna pink tu).

Step 4 : Now, copy code dan paste dekat dalam blog korang ( tengok step no 6 dan 7) ^_^


Click pada publish sebelah home

Step 5 : Click pada Copy to clipboard untuk copy code cbox korang.


Then korang akan dapat page view macam ni. Lepas tu, click pada copy to clipboard untuk copy that code.


Letak cbox dekat dalam blog.....
 Ok, tadi korang dah copy code cbox korang right? Now masa untuk korang paste code tadi dekat dalam blog korang.

Step 6 : Dashboard > Design > Add a Gadget > Add Widget/HTML.

Step 7 : Then Paste code korang dekat dalam box Add Widget/HTML.

Step 8 : Siap. Bolehlah senyum lega, right? ^_^


Selamat mencuba dan semoga berjaya ^_^.
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. kak huda . nak tnye . cam ner nak buat cbOx 2 nampak separuh jer mcm kak huda punya tuh . saya punya nampak org komen laa kt c2 . tlgg k . hehehe

    ReplyDelete
  2. Jom buat duit di internet.hanya di www.wanginternet.net

    ReplyDelete