Tutorial : Background di Cbox.

Monday, May 28, 2012

hye hye semua..


Apa khabar? Sihat?

Selamat malam buat semua pembaca Nur Farahuda's blog. Tutorial ini telah di request oleh amoiebby. So, now let we start our tutorial :).


cbox ber  - background.

So dekat bawah stepnye.

1. Dashboard > Design/Layout > Add A Gadget > HTML/JAVA SCRIPT.

2. Copy code dekat bawah ni dan paste dalam box HTML/JAVA SCRIPT korang tadi. 

<div style="Background:url(BACKGROUND URL)">
<center><small>TEXT KORANG</small></center><CODE CBOX KORANG</div>
Faham tak code dekat atas tu? Kalau tak faham, tengok contoh code dekat bawah ni :-
<div style="Background:url(http://4.bp.blogspot.com/-33yxvPzaRrs/TnmyA5MvxrI/AAAAAAAABiQ/kshKEJvEGYo/s1600/bihastripe2.png)">
<center><small>please leave your foot step here, thank you</small></center><!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 --><div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0"><div><iframe frameborder="0" width="210" height="0" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-626307" style="border: 0px solid;" id="cboxmain6-626307"></iframe></div><div><iframe frameborder="0" width="210" height="75" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-626307" style="border: 0px solid;border-top:0px" id="cboxform6-626307"></iframe></div></div><!-- END CBOX --></div> 

p/s :
Background URL : Masukkan background URL korang dekat sini.
Text korang : Masukkan text korang - kalau tak nak, tak apa...
Code Cbox korang : Masukkan code cbox korang yang sudah dihide kan --> Tutorial hide your cbox

3. Ok, dah siap semua nya. Save dan lihat hasilnya.




Good luck, selamat mencuba dan semoga berjaya :)

the end
^_^
by.hudahud.
smile.smile.smile
^_^ 

You Might Also Like

3 comment di sini.

  1. terimakasih tutorialnya... kunjungi blog saya juga ya :) saya senang membaca blog anda :)

    ReplyDelete