Tutorial : Background di Cbox.

8:02 PM

hye hye semua..


Apa khabar? Sihat?

Selamat malam buat semua pembaca Nur Farahuda's blog. Tutorial ini telah di request oleh amoiebby. So, now let we start our tutorial :).


cbox ber  - background.

So dekat bawah stepnye.

1. Dashboard > Design/Layout > Add A Gadget > HTML/JAVA SCRIPT.

2. Copy code dekat bawah ni dan paste dalam box HTML/JAVA SCRIPT korang tadi. 

<div style="Background:url(BACKGROUND URL)">
<center><small>TEXT KORANG</small></center><CODE CBOX KORANG</div>
Faham tak code dekat atas tu? Kalau tak faham, tengok contoh code dekat bawah ni :-
<div style="Background:url(http://4.bp.blogspot.com/-33yxvPzaRrs/TnmyA5MvxrI/AAAAAAAABiQ/kshKEJvEGYo/s1600/bihastripe2.png)">
<center><small>please leave your foot step here, thank you</small></center><!-- BEGIN CBOX - www.cbox.ws - v001 --><div id="cboxdiv" style="text-align: center; line-height: 0"><div><iframe frameborder="0" width="210" height="0" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=main" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="auto" allowtransparency="yes" name="cboxmain6-626307" style="border: 0px solid;" id="cboxmain6-626307"></iframe></div><div><iframe frameborder="0" width="210" height="75" src="http://www6.cbox.ws/box/?boxid=626307&amp;boxtag=vw91fy&amp;sec=form" marginheight="2" marginwidth="2" scrolling="no" allowtransparency="yes" name="cboxform6-626307" style="border: 0px solid;border-top:0px" id="cboxform6-626307"></iframe></div></div><!-- END CBOX --></div> 

p/s :
Background URL : Masukkan background URL korang dekat sini.
Text korang : Masukkan text korang - kalau tak nak, tak apa...
Code Cbox korang : Masukkan code cbox korang yang sudah dihide kan --> Tutorial hide your cbox

3. Ok, dah siap semua nya. Save dan lihat hasilnya.




Good luck, selamat mencuba dan semoga berjaya :)

the end
^_^
by.hudahud.
smile.smile.smile
^_^ 

You Might Also Like

3 comment di sini.

  1. terimakasih tutorialnya... kunjungi blog saya juga ya :) saya senang membaca blog anda :)

    ReplyDelete