Tutorial : Add a Gadget for newbies

5:52 PM

Hye hye semua...


Apa khabar? Sihat?

Ok, now huda rasa macam nak updated satu tutorial untuk newbies - newbies sekalian. Tutorial apa? Ok, tengok title entry dekat atas tu, ye ^_^,,Sekarang ni jom huda nak tunjukkan dekat korang semua macam mana nak add a gadget...


awak, awak... ni banner baru huda . hehe.. ^_^
> ok tak? <


Ok ok, abaikan banner dekat atas tu sekejab ye dan mari sama - sama tumpukan perhatian pada tutorial ni > Add a gadget for newbies <.

Tengok betul betul ye step dekat bawah ni, ^_^. 

1. Dashboard > Layout.


2. korang akan nampak page macam dekat bawah ni (picture bawah ni) dan kemudian CLICK pada Add a Gadget.

3. Ok, lepas tu korang akan nampak pula dialog box - macam dekat picture bawah ni.


4. Ok, dah siap.. Tapi kalau korang nak letak apa - apa code , korang scroll bawah sikit sampai nampak HTML/Java script (tengok picture dekat bawah ni).


dan dia akan keluar dialog box macam ni (picture bawah ni ye). ^_^.


5. Wah, wah... nak sampai berapa step dah... Dah habis pun, ha lepas dah tulis apa apa tu dekat dalam dialog box (HTML/Java Script)box tu, SAVE je dan lihat hasilnye...


Ok, Selamat mencuba dan semoga berjaya ^_^

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

0 comment di sini.