Tutorial: print screen version 2

5:30 PM

hye hye korang,

Apa Khabar?Sihat?

Ok, today saje je nak share one tutorial dengan korang. Ok, hari tu huda ada tunjukkan Tutorial: Print screen version 1 right? Ok now let us move to Tutorial: Print screen version 2 pulak. 

This tutorial bagi mereka yang menggunakan software photoscape sahaja tau. How is it? Ok, jom tengok step dekat bawah ni. 

Step....

1. Korang mestilah ada software photoscape, kalau tak ada sila download > photoscape

2. Buka photoscape korang.

Then korang akan nampak page ni (gambar di atas).

3. Click pada Screen Capture on that page (Photoscape's home).

4. Then,korang akan nampak satu dialog box (seperti gambar dibawah ini) dan di antara 4 korang just pilih salah satu. Ok, kalau tak faham tengok gambar di bawah ni.

boleh click mana - mana antara 4 tu (yang ada anak panah), nak capture full screen, window, region, or last region.

5. Ok, lepas dah capture korang akan dapat hasilnya. 


Ni hasilnya - desktop's print screen...
Jang Guen Suk <3
^_^

Ok, done ^_^
senangkan? Am I right?
So kalau ada apa - apa macam biasa , tanya je ok? ^_^

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

0 comment di sini.