Tutorial: Buang border pada picture

3:57 PM

Hai, hai korang.
Apa Khabar? Sihat?

Hari ini huda nak buat satu tutorial (seperti tajuk di atas). Ok, kenapa ada tutorial ni? Sebab bila ada border dekat picture tu nampak crowded sangat, so better just remove the border. ok? Macam mana?
ok, jom terjah click bawah lagi.


Step to remove border at picture :

Step 1 : Dashboard > Template > Edit HTML > Tick Expand Widget Template.

Step 2 : Tekan CTRL + F, then cari this word (dekat bawah ni)
.post-body img, .post-body .tr-caption-container,
Step 3 : Lepas tu, korang akan jumpa code full (dekat bawah ni).
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);
  background: $(image.background.color);
  border: 1px solid $(image.border.color);
  -moz-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  -webkit-box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
  box-shadow: 1px 1px 5px rgba(0, 0, 0, .1);
p/s : number yang berwarna pink tu. Sila TUKAR kepada 0 .
Kalau tak jelas tengok contoh dekat bawah ni.
.BlogList .item-thumbnail img {
  padding: $(image.border.small.size);
  background: $(image.background.color);
  border: 0px solid $(image.border.color);
  -moz-box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .0);
  -webkit-box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .0);
  box-shadow: 0px 0px 0px rgba(0, 0, 0, .0);
Ok, dah faham?

Step 4 : Ok, kalau dah faham Step 3 tadi, korang bolehlah SAVE dan lihat hasilnya...

Selamat mencuba dan semoga berjaya.
^_^
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^ 

You Might Also Like

6 comment di sini.