Segmen : Buku Awesome Terbaik !!!

Friday, April 27, 2012

Hai hai semua.
Apa khabar? Sihat?

Penat menyiapkan assignment and now nak release tension for a moment. Tadi buka dashboard untuk melihat apa yang menarik, but then I saw one segmen that make me so sibuk - sibuk nak join because of the title yang menarik hati huda. HAHA...

Ok, jangan bagi huda leka menaip tau. So now sila tengok barner yang sangat simple tapi menarik di bawah ini dan jom juga baca jawapan kepada soalan yang dianjurkan oleh dik penganjur segmen ni.


Jawapan huda :-

Well buku yang paling huda minat is novel lah. Nak kata semua novel huda suka baca terutamanya terbitan alaf 21. But now huda kena specific kan tajuk buku tersebut. 


Sangat suka baca this novel (lagi - lagi karya Damya Hanna).
hehe...

Kenapa huda suka baca novel ni? Because of jalan cerita dia yang menarik. Well, huda suka time Tengku Syahran yang sweet sweet dengan Zahlia. HEHE :)

Ok, kepada peminat novel bicara hati. Mesti korang tahu yang cerita ni dah diadaptasikan kan? Ok, so apa pandangan korang tentang that drama? Actually drama tu should be ok tapi kureng best dari novel. HAHA. Am I right? Sorry kepada peminat drama Bicara Hati, that just my opinion. Sorry again.

So, this is the sinopsis of bicara hati

Dalam satu kemalangan kecil yang tidak disengajakan, Tengku Syahran dan Zahlia bertemu. Ketika itu, Tengku Syahran sedang buntu memikirkan cadangan emaknya ingin menjodohkan dia dengan Linda, seorang wanita yang tidak pernah dicintai.
Seminggu mengenali Zahlia, Tengku Syahran menyatakan hasratnya untuk memperisterikan Zahlia untuk mengelak dirinya dikahwinkan dengan Linda. Zahlia terkejut dengan permintaan Tengku Syahran. Tengku Syahran tidak dikenali dan tidak mungkin Zahlia boleh jatuh dengan pemuda itu.
Zahlia serba salah untuk menerima lamaran itu. Pelbagai cara dilakukan oleh Tengku Syahran untuk memenagi hati Zahlia. Akhirnya Zahlia kau tetapi dengan syarat, iaitu hak – hak peribadi Zahlia tidak akan diganggu.
Setelah diijabkabul, Tengku Syahran mula berubah. Egonya terlalu tinggi dan dia tidak mengikut perjajian yang telah ditetapkan. Zahlia rasa tertipu. Tengku Syahran telah mengingkari. Kini timbul pelbagi konflik dalam rumah tangganya. Benarkah hakikat bahawa perkahwinan yang berdasarkan kontrak tidak dapat mengundang rasa cinta, kasih, sayang dan kerinduan?
 Ok, saksikan the latest episod of Drama Bicara Hati.
Even rasa kadang - kadang macam tak best, tapi huda TETAP nak tengok this drama. But I can't because memang tak sempat ok? HEHE...

Ok, sampai sini sahaja ye. ^_^

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. owhhh....bicara hati... hana tak prnh tgk cite ni or bca bukunya tapi cite ni nmpk sdh

    ReplyDelete
  2. yup, memang ada part sedihnya...

    ReplyDelete