print screen (version 1)

4:28 PM

Hai. Hai korang. ^_^
Again buat tutorial. HEHE.

What about? Today, huda would like to share with you all one tutorial that is about print screen but for this section huda will teach you how to capture your window or apa apa jua yang korang nak capture and then upload dekat mana - mana website ataupun dekat blog korang.

Tutorial ni, tak payahlah korang susah - susah nak download photoscape ( bagi yang ada, tak apa). So, korang just guna satu cara yang sangat mudah.ok? ^_^(senyuman bahagia. HAHA) ...





How? ok, JOM tengok step dia untuk version yang pertama ni =)

1. Tekan button Fn and Prt Sc SERENTAK dekat keyboard korang tu. Macam mana? Ok, tengok picture dekat bawah ni. ye ^_^.

**kalau tak berapa jelas, CLICK pada picture untuk tumbesaran**

2. Buka Microsoft word ( dekat lappy korang), then tekan CTRL + V. Then dia akan keluar satu picture yang korang ambil tadi. Contoh;tengok picture bawah ni.


3. Now, right hand click and akan keluar satu dialog box ( tengok pada picture).

**CLICK pada picture untuk tumbesaran**

4. Save dan selesai. ^_^

Selamat mencuba dan semoga berjaya.
^_^

**kalau ada apa - apa comment bolehlah comment dekat cbox dan juga dekat comment box. ok? ^_^

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

0 comment di sini.