Bila rindu apa yang kita patut buat?

Friday, March 23, 2012

Hai, hai korang semua...
Apa khabar? Harap kalian di dalam keadaan baik - baik sahaja ye. ^_^.

Ok, ok now huda nak share something yang ringkas tetapi padat. Apakah itu, huda?! Wah, wah macam excited bebeno je korang ni. HEHEHE. perasan kau, huda! HAHAHA, sekali - sekala je kot, kan kan? ^_^
Ok, ok tak nak membebel panjang lebar, jom kita straight to the point jelah..

Pernah tak korang rasa rindu dekat boyfriends and girlfriends korang? Apa yang korang lakukan dikala korang dilanda perasaan rindu tersebut? 

 

Rindu tu sememangnya fitrah manusia, so tak salah kalau korang nak rindu - rindu dekat couple korang. Apa yang sepatutnya korang buat, kalau korang rindu dekat mereka?

The best way is, korang perlu isikan ruang rindu korang dengan BERZIKIR kepada Allah supaya rindu kita  kepada kekasih tidak melebihi rindu kita kepada Allah.And the most this is, korang perlu IKHLAS untuk merasa rindu terhadap pasangan korang kerana sebaik - baik ubat rindu adalah ikhlas kepada Allah - sumber : Usrah petang tadi. HEHE.. ^_^.

ok, sampai di sini sahaja perkongsian kita. 
^_^
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

3 comment di sini.

  1. Nice sharing..moga kita sentiasa tidak melebihi rndu pda manusia dr padaNya..;-)

    ReplyDelete
  2. solat sunat lagi besst kan kan ~~ rindukan Allah :)

    ReplyDelete