Cara nak ambil blog id URL

5:47 PM

Hai. Hai korang.


Lama sudah huda tak updated blog for sharing is caring.
Ha! Ada - ada je ko ni huda!
Eh, no. Means here, dah lama huda tak updated entry for tutorial.
Sorry. Busy.

So, today huda nak share something. That is about, cara nak ambil blog id URL.
Apakah itu?
Kadang - kala ada sesetengah coding yang memerlukan blog id URL ni.
So, that's why bergunanya tips ni. ( PERASAN!)

Ok - ok back to the topic ok guys....
So Sila,
Tengok step kat bawah ni tau. K. ^_^.

p/s : Sila LIHAT step pada picture and CLICK pada picture untuk tumbesaran.

1. First at all, korang kenalah sign in.
2. Dasboard > Post @ Template @ Setting ( pilih salah satu sahaja), yang penting korang nampak URL id blog korang. Tengok picture dekat bawah ni ok. Huda amik contoh dekat Create New Post.


3. Tengok pada bulatan purple ( CLICK pada picture untuk nampak lebih jelas ). 
4. Ok, dah nampak? Copy URL id korang tu dan paste dekat tempat yang sesuai. Contoh : Follower's button ( tumblr ).ok? ^_^

Kalau tak faham and so on, sila comment dekat box comment or di CBOX huda. Thanks ^_^
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

0 comment di sini.