tutorial : kotak follower

Sunday, January 01, 2012

Entry kali ni is about tutorial kotak follower.




Ok, bagi design template, memang tak ada masalah sebab just boleh add gadget je kan?
Tapi bagi classic template atau pengguna blogskin memang tak ada kotak follower.
So, kalau korang nak kotak/gadget follower, ikut step kat bawah ni. Ok ^_^.

1. Click sini > Google Friend Connect .

2. Click pada box yang pertama ( member ).




3. Edit pada step 1 dan 2. Kemudia generate code kat step 3. ( tengok picture kat bawah untuk lagi faham, kalau tak nampak CLICK pada picture untuk tumbesaran ).



4. Paste dekat mana - mana je yang korang rasa sesuai. Ok. Contoh : dekat sidebar.

5. Save . dan lihat hasilnya.



Selamat mencuba dan Semoga berjaya.

ok, sampai sini sahaja ye.
k, bye
^_^
the end
^_^.
by.hudahud.
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

2 comment di sini.

  1. Skrng google friend tu dah xde. So, mcm mana nk ubah size kotak follower ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh yeke, sorry lah awak. Kita tak tau pula macam mana, hehe. Maaf

      Delete