privatekan blog ( new blogger )

2:48 PM

Assalamualaikum.
Entry kali ni is about, macam mana nak private kan blog?

Tapi sebelum tu, korang kena tahu kenapa dan mengapa kita kena private kan blog kita.


1. Private blog
Kepada para blogger yang rasa blog dia sangat private dan tak nak orang lain baca entry korang. Korang bolehlah privatekan blog korang.

2. Edit blog
Kadang - kadang kita nak edit blog. Bila kita tengah edit blog, kan blog kita nampak agak serabut. So, nilah pentingnya private blog kita k.


Macam mana nak private kan blog korang tu.

Ok, tengok step kat bawah ni ye ^_^

1. Dashboard > Setting.

2. Permission side > Blog readers > Edit > Only blog Authors


Untuk lagi faham. Tengok picture bawah ni ye . 


tengok pada picture and perhatikan betul - betul tau.
Kalau tak nampak, tekan pada picture untuk lebih jelas.


Ok, faham tak?
Kalau tak faham . Sila letak soalan anda dekat box comment ye.
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

2 comment di sini.