macam mana nak melupakan bekas kekasih

Saturday, December 03, 2011

Assalamualaikum
Malam - malam macam ni rasa nak tulis kisah about love lah. hehee...
Ok, entry kali ni is about tips bagaimana nak melupakan kekasih
enjoy ^_^

Cinta? Tak kisahlah cinta monyet atau cinta sejati. Kalau terputus di tengah jalan pasti ada yang kecewa, sedih, pasrah, dan perasaan yang seumpama dengannya. betul tak?

Mudah ke kita nak melupakan cinta seseorang. Tak kisahlah berapa tahun pun kita couple/bersama dengan dia. Tapi kalau kita dah sayang + cinta kat orang tu memang susah nak lupakan dia kan?




Tapi korang jangan risau. Kalau korang usaha dan terus usaha pasti akan boleh punya. Insyallah.
korang boleh punya, fighting. HEHE ^_^

macam mana?
1. Niat korang. Kalau korang ada niat mesti korang berusaha sedaya - upaya nak lupakan si dia kan?
2. Doa. Doa penting dalam kehidupan seharian. Mintalah selalu kepada-Nya, insyallah dia akan makbulkan doa kita.
3. Jangan pernah sentuh satu pun kisah silam bersama dia ( tak kisahlah pasal apa pun, janji tu kenangan korang dengan si dia).
4. Bila online JANGAN bukak facebook si dia ( NO! NEVER!)
5. Incase kalau korang teringatkan si dia, tulis kat satu kertas. Luahkan apa sahaja yang korang tengah rasa kat dalam kertas tu. Then kalau dah tak tahan koyak je ( HAHA ) - tapi kat sini korang perlu kawal emosi yee ^_^
6. Sibukkan diri korang. Buatlah kerja - kerja yang boleh buat korang busy, masa korang busy memang tak akan ada masa punya nak ingat kat si dia. Betul tak?
7. Jangan tonton cerita yang berkaitan dengan korang. Ingat! ( ex : Hindustan, korea, cerita cinta ) - jauhkan buat semestara waktu je. ok ^_^

ok, that's all .
thanks.
p/s : kalau ada cadangan lain, bolehlah sumbangkan dengan menekan button comment yeee
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

4 comment di sini.