macam mana nak guna blogskin?

Monday, December 05, 2011

Assalamualaikum.
ok, entry kali ni is about macam mana nak guna blogskin?

Tapi sebelum tu, korang mesti tau yang code blogskin ni HANYA diguna pakai pada CLASSIC TEMPLATE sahaja ye.
kalau korang guna blog yang biasa, korang need to revert to classic template dulu tau.
macam mana nak revert? ok, tekan pada link ni ye >>> macam mana nak revert to classic template <<<

ok, meyh sini kita mulakan step macam mana nak guna blogskin.
BUT make sure yang korang dah revert to classic template tau.

p/s : kalau picture kat bawah ni tak berapa nak jelas kan, korang CLICK pada picture. Ok ^_^

1. korang pergi kat blogskin. dan pilihlah template mana yang cantik ( di mata korang ). contoh huda pilih template ni ( tengok picture kat bawah ni ye )


2. korang need to dowanload code dia. macam mana? ok, tengok pada picture ye ^_^


nampak tak blogger main ( yang ada anak panah warna purple ). kalau tak nampak CLICK pada picture. ok, dah nampak. Korang click pada blogger main tu. and dia akan keluar script macam ni ( tengok picture bawah ).




3. COPY semua code tu and korang need to PASTE dekat Edit Template HTML. 
4. SAVE dan tengok hasilnya ^_^

ok, dah siap pun ^_^

p/s : kalo ada apa - apa soalan bolehlah comment dekat comment boxx yeee
^_^
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^





You Might Also Like

12 comment di sini.

  1. kak..saya nak link blogskin boleh x,?? saya x tau nk pilih yng mana satu kalau saya search kt goole

    ReplyDelete
  2. k. boleh. kat bawah ni linknye ^_^

    http://www.blogskins.com/

    ReplyDelete
  3. huda.. cmne kalau comment xleh nak click eh kat blogskin tu?

    ReplyDelete
  4. akak, dia keluar benda ni : Error parsing XML, line 5, column 40: Open quote is expected for attribute "{1}" associated with an element type "language".
    macamna nak buat ? apa salahnyaa ye kak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh, tak pasti. tp akak rasa utk blogskin guna dashboard yg lama senang. dashboard yg baru ni akak tak pasti sbb dah lama tak guna blogskin. sorrry

      Delete
  5. nak ke dashboard lama macam mana pula?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang ni mmg guna dashboard baru je...

      Delete
  6. its okay, tapi macamna nak revert ke dschboard lama ?

    ReplyDelete
  7. Macam mana nak edit bio semua tuu ? Saye buat tak boleh pon ...

    ReplyDelete
  8. Kaq Huda, Lepas dah Save tuh diaa memang lamaa sikit eh?

    ReplyDelete
  9. kak knp masa sy buat kuar cam ni?? ": XML document structures must start and end within the same entity" kat atas???

    ReplyDelete