cara nak letak HTML code dekat entry

Tuesday, December 13, 2011

Assalamualaikum.
Entry kali ni is about, cara nak letak HTML code dekat entry.
Kadang - kadang, kita nak letak HTML code dalam entry asyik error jekan dan  entry kita kosong tanpa HTML (code yang kita dah letak tu) . betul tak?

Ok, kawan - kawan. Sebenarnya, code tu kita kena encode kan dia dulu.
Macam mana?
Ok, CLICK pada lini ye > decode/encode <

lepas tu, korang akan nampak macam ni ( tengok picture bawah ).
p/s : Kalau tak nampak picture ni. CLICK untuk tumbesaran dia . ok  ^_^


ikut step kat bawah ni ye.

1. Letak HTML code korang dekat kotak Input
2. Tekan Encode dan dia akan keluar result
3. COPY all code at the result then korang PASTE dekat entry korang.


ok, dah faham?
Kalau tak faham, tengok picture bawah ni ok ^_^


ok, dah siap.
Selamat mencuba ye ^_^

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

0 comment di sini.