cara nak ambil url pada picture

2:21 PM

Ok, jom huda share dengan korang macam mana nak amik URL picture.

Sebelum tu, huda nak bagi tahu. Huda akan tunjukkan cara nak amik URL dekat new compose dekat blog and google je tau =)

p/s : ok, sila CLICK pada picture untuk tumbesaran =)

Cara - cara nye. =)

Untuk, New Compose dekat blog

1. Upload picture korang.


2. Highlight pada picture tu.


3. Right hand click dan dia akan keluar dialog box ( macam kat bawah ni ). tengok pada picture.


4. ok, dah diap amik URL image. dan boleh copy dan paste dekat mana mana yang korang suka ^_^




cara amik URL picture dekat google

1. Pilih dulu picture yang korang suka =)


2. Right hand click dan dia akan keluar dialog box. ( tengok pada picture ). 



ok, sampai sini sahaja tuto kita buat masa dan ketika ini ye.
nanti huda share lagi dgn korang semua ^_^

k, bye
kalau ada apa apa comment la yeee =)
the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

0 comment di sini.