Ayat yang bergerak ( marquee )

5:45 PM

Assalamualaikum.
Entry kali ni is about ayat yang bergerak atau lebih dikenali sebagai marquee.

Macam mana nak buat ayat bergerak tu.
ok, tgok kat bawah ni ye


Nama saya Huda



nak macam ni?
tengok pada step kat bawah ni ye ^_^

Design template

1. Dashboard > add gadget > HTML

2. COPY code kat bawah ni dan PASTE dekat kotak HTML korang.

<marquee> AYAT KORANG </marquee>
3. SAVE dan tengok hasilnya ^_^


Classic template

1. Dashboard > Template > Edit template HTML

2. Copy code ni and Paste dekat mana - mana yang sesuai. ok
<marquee> AYAT KORANG </marquee>
3. Dah siap. SAVE dan tengok hasilnya.

Selamat mencuba dan semoga berjaya
^_^

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

7 comment di sini.

  1. thank You.. dah dapat bt.. comel.. :)

    ReplyDelete
  2. bolehkah paparkan website untuk mendapat code yang menjadikan ayat bergerak . terima kasih

    ReplyDelete
  3. thanks ,, amat menbantu, satu lgi sye nk tnye ada x tutorial tukar logo di TAB atas,kalau tkde boleh tk buat satu,, huheheh

    ReplyDelete
  4. thanks ,, amat menbantu, satu lgi sye nk tnye ada x tutorial tukar logo di TAB atas,kalau tkde boleh tk buat satu,, huheheh

    ReplyDelete
  5. syukran akak. dah jadi, tapi saya guna cara deign template, padahal saya simple template, hehe, dah jadi, thanks akak :)

    ReplyDelete