Button Like Facebook DEKAT blogger korang ^_^

Friday, September 09, 2011

Assalamualaikum.
Saje nak share dgn korang macam mana nak Letak button FB like dekat blogger korang.
nak tau macam mana?
TAPI sebelum tuh nk bg tau > tadi huda jalan jalan Mencari toturial yang sama macam huda SHARE dgn korg ni ha. HEHE .
huda pegi kat sini > Budak Spek Hitam

oke, berbalik pada topic asal kita oke.
first at all mukadimah dulu > SILA scroll mouse bawah bawah untuk BACA step berikutnya. TERIMA KASIH ^_^

1. Sign in blogger korang dulu
2. korang pegi DEKAT dashboard > design > Edit HTML > TICK kat expend widget
3. TEKAN ctrl + F dekat keyboard korang dan CARI code > > data:post.body
4. Korang pegi kat sini > http://tinypaste.com/a7ff5 dan COPY code tersebut dekat BAWAH code tadi >> data:post body
5. sekarang korang dah boleh SAVE dan tgok HASILNYA oke ^_^

selamat mencuba ^_^

the end
^_^
by.hudahud
smile.smile.smile
^_^

You Might Also Like

0 comment di sini.